Lainan korko - Kilpailuta pankkien ja rahoituslaitosten korot!

Lainan korko kannattaa kilpailuttaa. Kilpailutamme hakemuksesi usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Luottopäätös heti.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Kilpailuta lainan korko Kulutuslaina.comin avulla

Kilpailuttaminen on tehokas keino löytää markkinoiden edullisimmat lainaehdot. Kulutuslaina.com tarjoaa palvelun, jonka kautta voit saada lukuisia lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta nopeasti ja vaivattomasti.

Lainan kilpailuttaminen on sinulle täysin ilmaista, ja saat tarjouksia lainasummille 100 € – 60 000 €. Riippuen omasta taloudellisesta tilanteestasi ja lainan suuruudesta, laina-aika voi olla valittavissa joustavasti 1 – 15 vuoden välillä.

Lainojen nimelliskorot voivat vaihdella suuresti, tyypillisesti 4% – 20%. Lopulliset lainan ehdot määräytyvät yksilöllisen arvion perusteella, joka ottaa huomioon muun muassa tulosi ja luottotiedot.

Kilpailutusprosessi:

 1. Tunnistaudu turvallisesti palveluun.
 2. Täytä lainahakemus – vain tarpeelliset tiedot.
 3. Vertaile saamiasi lainatarjouksia.

Vaatimukset lainanhakijalle:

 • Olet vähintään 18-vuotias.
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot.
 • Sinulla on säännölliset tulot.

Valitsemalla itsellesi sopivimman lainatarjouksen voit säästää merkittävästi koroissa ja muissa lainan kustannuksissa. Oikeanlainen lainatarjous voi tehdä suurestakin lainasta hallittavamman ja taloudellisesti järkevämmän. Kulutuslaina.com auttaa sinua tässä prosessissa, tarjoten kattavan ja helppokäyttöisen välineen lainojen vertailuun.

Lainan koron määritelmä ja perusteet

Lainan korko on avainasemassa, kun arvioit eri lainavaihtoehtoja ja lainan kokonaiskustannuksia. Tarkastelemme lainakoron määritelmää ja sen perusteita, jotta ymmärrät, kuinka korko vaikuttaa lainaasi.

Mitä lainan korko tarkoittaa?

Lainan korko on prosentuaalinen hinta, jonka maksat lainaamastasi pääomasta. Se on lainanantajan perimä korvaus rahan lainaamisesta. Korko voi olla kiinteä tai vaihtuva:

 • Kiinteä korko pysyy muuttumattomana koko laina-ajan.
 • Vaihtuva korko sidotaan yleensä markkinakorkoihin, kuten euriboriin tai pankin prime-korkoon, ja se voi vaihdella laina-ajan kuluessa.

Koron merkitys lainassa

Korko määrittelee suuren osan lainan kokonaishinnasta ja se on usein suurin yksittäinen lainan kustannus. Sen suuruuden mukaan lasketut korkokustannukset lisätään lainapääomaan, ja näin ollen:

 • Matalampi lainan korko tarkoittaa edullisempia lainan kustannuksia sinulle.
 • Korkeampi korko taas kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia ja voi pidentää laina-aikaa.

Eri lainatyypit ja niiden korot

Eri lainatyypit tarjoavat erilaisia korkoehdot. Vertaillessasi lainoja huomioi seuraavat:

 • Pankkilainan korko määrittyy pankin asettamien ehtojen ja markkinatilanteen mukaisesti.
 • Asuntolainan korko on usein edullisempi kuin kulutusluottojen korot, koska asunto toimii vakuutena lainalle.

Ymmärrys lainan korosta auttaa sinua valitsemaan oikeanlainen laina tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivaksi.

Lainan koron laskenta

Kun otat lainaa, on tärkeää ymmärtää, kuinka lainan korko lasketaan. Tämä vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja siihen, kuinka paljon maksat lainasta takaisin ajan myötä.

Koron laskemisen periaatteet

Lainan koron laskeminen perustuu lainan pääomaan, korkokantaan ja laina-aikaan. Korkokanta on se prosenttiosuus lainan pääomasta, joka veloitetaan korkona. Tämän korkokannan laskennassa voivat vaikuttaa muun muassa viitekorko sekä pankin määrittelemä marginaali.

Lainan koron laskeminen käytännössä

Lainan korko lasketaan yleensä käyttäen kaavaa, jossa lainan pääoma kerrotaan korkokannalla ja laskentajaksolla (yleensä vuosia). Laskutoimitus on seuraavanlainen:

 1. Laske vuotuinen korko: (Pääoma x Korkokanta) / 100
 2. Jaa tämä luku laina-ajan pituudella kuukausina tai vuosina, riippuen siitä, haluatko tietää kuukausittaisen vai vuotuisen koron.

Kuukausittaista korkoa määritettäessä lainan pääoma vähenee sitä mukaa, kun lyhennyksiä suoritetaan. Tämän seurauksena kuukausikorko pienenee laina-ajan edetessä.

Vuosikoron ymmärtäminen ja laskenta

Vuosikorko on koko vuoden aikana perittävä korko. Se antaa kuvan lainan yleisestä korkotasosta ja sitä voidaan käyttää eri lainavaihtoehtojen vertailemiseen. Vuosikoron laskeminen sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Vuosikoron avulla voit arvioida lainan todelliset vuosittaiset kustannukset.

Korkolaskurit ja työkalut

Erilaisia verkossa saatavilla olevia korkolaskureita voi käyttää korkojen laskemisen nopeuttamiseen ja helpottamiseen. Nämä työkalut pyytävät teitä syöttämään pääoman suuruuden, korkokannan, ajanjakson pituuden ja mahdolliset muut lainaan liittyvät kustannukset. Kirjattuanne nämä tiedot, korkolaskuri esittää tarkat tulokset lainan kokonaismaksuista ja koron suuruudesta.